Nyúlunk a munkáért

Munkatársunktól
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hátrányos helyzetű régiók falvaiban élő családoknak szól a Nyúl-unk a munkáért munkahelyteremtő program, amit tegnap mutattak be. Sándor Ferenc, a Zika szövetkezet elnöke Kartalon bejelentette: öt nyúltartásban érdekelt cég összefogva 20 milliós ráfordítással pályázatot hirdet, amelyben 200, az elmaradott térségekben élő család vagy közösség számára lehetőség nyílik a nyúltartás beindítására. A nyerteseknek közösségenként öt anyanyulat és egy baknyulat ajánlanak fel a tartáshoz szükséges eszközökkel, oktatási programmal. A nyúltartásba beletanuló családok a későbbiekben a saját ellátásukon túl az átvevő cégeknek bedolgozva állandó jövedelemhez juthatnak. V. Németh Zsolt, az agrártárca államtitkára kifejtette, a kormány különféle intézkedésekkel igyekszik a falusi lakosság megélhetési lehetőségein javítani, s az üresen álló istállók, ólak újbóli benépesítését is fontosnak tartja. Hozzátette, a tárca a kezdeményezés felett védnökséget vállalt. – Ha a modell sikeres lesz, más állattartó ágazatokra is kiterjesztik – tette hozzá. Czomba Sándor foglalkozáspolitikai államtitkár lapunknak leszögezte, a tárca jelenleg a program terjesztésében nyújt segítséget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.