Önkéntesek dolgoztak a szigetért

Nagy Áron
2011. 07. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyermekek dolgoztak önkéntesként a nyár elején a dunai Szabadság-szigeten – adta hírül a WWF. A természetvédelmi szervezet azt közölte, hogy a fiatalok munkatársaikkal és a Duna–Dráva Nemzeti Park személyzetével közösen vették ki a részüket a WWF legnagyobb élőhely-megőrzési projektjéből, a Szabadság-sziget megmentéséből. A jó hangulatú kirándulás mellett ők is aktívan hozzájárultak a sziget megtisztításához, negyven zsák szemetet szedtek öszsze a parti sávban és a sziget belsejében – tudatták a természetvédők. Figeczky Gábor, a világszervezet hazai „részlegének” megbízott igazgatója hangsúlyozta: – Fontosnak tartjuk mind a felnőttek, mind a gyerekek bevonását a természetvédelmi munkába. Egy-egy ilyen alkalom rengeteg élményt és tudást ad a résztvevőknek, ami később biztos, hogy megnyilvánul a viselkedésükben, a mindennapjaikban.
Ismeretes, hogy a Szabadság-sziget egy csaknem Margit-sziget nagyságú szárazföld a Duna alsó szakaszán, amelynek eredeti élővilága az ártéri erdőkkel, a fekete gólyával, a vízi madarakkal és a mellékágban ívó halfajokkal együtt veszélybe került egy évtizedekkel korábban beépített kőgát miatt. A WWF az állami, az üzleti és a civil szektor összefogásával indított élőhely-rehabilitációs programot a sziget megmentésére. 2009-ben írtak alá partneri megállapodást, s a munkálatok 2013-ig tartanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.