Orbán a frakciókban is értékel

Szilágyi Richárd
2011. 07. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő hét kedden a Fidesz–KDNP frakciószövetség parlamenti munkáját veszi górcső alá Orbán Viktor miniszterelnök – tudta meg a Magyar Nemzet kormányközeli forrásból. A „soron kívüli” frakcióülésen információink szerint egyetlen napirendi pontként a július 11-én, hétfőn záruló országgyűlési évad munkájának értékelése szerepel. A Fidesz és a KDNP általában hétfőként, a parlament plenáris ülésének kezdete előtt tartja tanácskozásait – és ez most is így lesz –, de a miniszterelnök kifejezett kérésére egy nappal később, azaz kedden több időt szánnak az országgyűlési képviselőcsoportok munkájának értékelésére. Forrásaink ezt azzal indokolták, hogy a rendkívüli nyári ülésszak utolsó ülésnapja kifejezetten sűrű lesz, csaknem húsz törvénymódosító javaslat zárószavazása lesz az Országgyűlésben, így nem maradna kellő idő az eddig elvégzett parlamenti munka elemzésére. Úgy tudjuk – hasonlóan az évadnyitó kihelyezett frakcióülések forgatókönyvéhez – a kormánypárti képviselőknek itt is lehetőségük lesz kérdéseket feltenni a pártelnök-miniszterelnöknek.
KDNP-s forrásaink szerint Semjén Zsolt, a kisebbik párt elnöke jelen lesz a tanácskozáson, de ezúttal nem szólal fel. Orbán Viktor az elmúlt hetekben már zárt körben, illetve a nyilvánosság előtt egyaránt értékelte az egyéves kormányzati munkát, illetve a soros uniós elnökség eredményeit. Előbbi a kötcsei polgári pikniken történt, míg utóbbira számos példa akadt a Széll Kálmán Alapítvány rendezvényétől kezdve a magyar Országgyűlésen és a Fidesz tisztújító kongresszusán át egészen az Európai Parlamentig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.