Orbán Viktor: Magyarország felébredt

Magyarország felébredt – ez a legfőbb tanulsága a miniszterelnök szerint a szociális konzultációnak, amelynek eredményét tegnap ismertette a parlamentben.

Szilágyi Richárd
2011. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor elmondta: a konzultáció során kiderült, hogy a magyarok nem ingyensörre, potyázásra, hanem munkára akarják építeni a jövőjüket. Tájékoztatása szerint 1,14 millió kérdőív érkezett vissza, amit a nemzeti konzultációnál is nagyobb sikerként értékelt. A lakáscélú devizahitelek újbóli engedélyezésének kérdésében oszlottak meg leginkább a válaszok, emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve: ennek kezelése számos feladatot ad a kormánynak és a parlamentnek. A kormányfő úgy tájékoztatott: a válaszadók 91 százaléka támogatta a védett kor bevezetését; 97 százalékuk értett egyet azzal, hogy az állam segélyezés helyett munkalehetőséggel segítse a munkanélkülieket.
A parlament először választott alkotmánybírósági elnököt; a posztot eddig is betöltő Paczolay Péter meggyőző többséggel vette az akadályt. Döntöttek a képviselők arról a javaslatról is, amely segítené a kiemelt büntetőügyekben az eljárás felgyorsítását. A jogszabály egyebek mellett lehetővé teszi, hogy az ügyészség választhasson bíróságot. A kiemelt ügyek gyanúsítottja 48 óráig eltiltható az ügyvédjével való kapcsolattartástól, ám a kihallgatásán a védő jelen lehet.
Bővebben a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.