Örömzenélés a bánki tóparton

R. Kiss Kornélia
2011. 07. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra autentikus amerikai jazzt és magyar bandákat hallgathatunk a hét végén a bánki tónál. A Louis Armstrongról elnevezett fesztiválon a mai magyar jazzélet ismert tagjaiból álló Louis Armstrong Tribute Band is megidézi a fesztivál névadóját, két tengeren túli sztárvendég, Warren Vaché és Scott Robinson kíséretében.
De ma este nem ők, hanem a szintén magyar Police Big Band kezdi meg a fellépők sorát. A közismert együttes a határőrség és a rendőrség korábban különálló big bandjeiből verbuválódott. Őket követi majd a kanadai szőkeség, a trombitás-énekes Bria Skonberg a Bohém Ragtime Jazz Banddal közös fellépése, és a francia–amerikai vegyes felvágott, az International Swing Quartet: a meglehetősen fiatal, mindössze egyéves formáció a tavalyi Bohém jazzfesztiválon állt össze, igazi jazz-jam csapat. Érdekességnek ígérkezik a magyar származású, Svájcban élő Csík Gusztáv triója is, akik Joan Faulknerrel, a gospelénekesként induló, de azóta jazzt, bluest és soult is megjárt tehetséggel lépnek színpadra holnap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.