Összművészet és térzene a Balatonnál

TÁJOLÓ

R. Kiss Kornélia
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha Balatonföldvár, akkor térzene, hetente. És ha térzene, akkor már térbuli, és kistérségi bemutatók – Balatonföldvár a nyáresti térzenék több tízéves hagyományára épített fel egy fesztivált, amelynek immár hatodszor örülhetünk. A vezérfonal itt is a klasszikus térzene, leginkább fúvós zenekarokkal, a fesztivál alatt minden este. A délelőttöket és délutánokat pedig kitöltik azzal, ami egy Balaton-parti városban megteremhet, és ez nem kevés. A térség ételei, borai, a környező kistérségek értékei mellett lesz számos más attrakció is, opera, operett, musical, földvárépítés, élőzenés térbuli és Fesztivál tér a Balaton-parton egészen vasárnapig, amikor Fürednek adja át a stafétabotot Balatonföldvár. Ekkor kezdődik ugyanis a balatonfüredi művészeti fesztivál a szépen csengő „szellemi otthonteremtés” jegyében. Most is szép, egyhetes programot állított össze a kulturális téren egyébként is nagyon ügyes Balatonfüred. Lesz számos koncert, könnyed nyári összeállítás, főként jazz, világzene és könnyűzene. (Egyebek közt Besh o droM, Cimbaliband és a Tóth Viktor Jazz Trió.) Időszaki kiállítás nyílik André Kertész fotóiból, és színházi előadások is vendégeskednek a Balatonnál a füredi játékszíni napok programjában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.