Öttonnás kokainfogás

Hírösszefoglaló
2011. 07. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év legnagyobb kábítószerfogásáról számolt be tegnap honlapján a német Stern magazin. A híradás szerint a venezuelai biztonsági erők öt tonna kábítószert foglaltak le a hétvégén. A lap a Reuters tudósítására hivatkozva azt közölte: a tiltott anyagot fémkazettákban tárolták, s a bűnözők Spanyolországba akarták csempészni. A venezuelai nemzeti gárda parancsnoka sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szállítmányt az északnyugat-spanyolországi Bilbaóba indították volna útnak Puerto Cabello kikötőből, ám a rendészeti erők időben csaptak le a kábítószer-maffia tagjaira. Egy venezuelai és egy kolumbiai állampolgárt vettek őrizetbe, egy brazil ellen elfogatóparancsot adtak ki. Az év eleje óta eddig huszonkét tonna kábítószert foglaltak le a dél-amerikai ország hatóságai. A távirati iroda emlékeztetett, hogy Venezuela az Egyesült Államokba, Európába és a karibi térségbe útnak indított kolumbiai kokain egyik átrakodóhelye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.