Pars Krisztián visszavághat Vizzoninak

Munkatársunktól
2011. 07. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb nevekkel bővült a július 30-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj mezőnye, s eszerint Pars Krisztiánnak erős ellenfelei lesznek kalapácsvetésben. A Pekingben olimpiai 4., tavaly Eb-bronzérmes szombathelyi versenyző összecsap az olasz Nicola Vizzonival, aki a barcelonai kontinensviadalon éppen előtte lett 2., az utolsó dobásával. Az idei világranglistán is az itáliai dobó áll hajszállal előrébb, 80,29 méterrel a 3., míg Pars 80,17-tel 4. A Puskás-stadionban itt a lehetőség a visszavágásra és az előzésre. Az indulók között ott lesz a vb-6. német Markus Esser, az idei csapat Eb-n 2. helyezést elért lengyel Pawel Fajdek és a háromszoros Ázsia-bajnok kuvaiti Ali al-Zenkavi is, akinek magyar az édesanyja. Utóbbit a szintén dobókörbe lépő, U23-as Eb-ezüstérmes Németh Kristóf megelőzi a világranglistán.
A Gyulai-emlékverseny (honlapja: www.gyulaimemorial.hu) legnagyobb sztárjai a 100 méteren exvilágcsúcstartó jamaikai Asafa Powell, a sprintkirálynő Veronica Campbell-Brown, a világ legjobb atlétájának kétszer megválasztott Sanya Richards-Ross és a diszkoszvető-legenda, Virgilijus Alekna lesznek. A kalapácsvetés nyitó- számként 16 órakor kezdődik, de előtte, fél 3-tól a „Te mennyit tudsz 100-on?” programban bárki külön nevezési díj nélkül megméretheti magát 100 méteres síkfutásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.