Pásztornak Trabzonban is lehet nagy dobása

Munkatársunktól
2011. 07. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminchat magyar sportoló vesz részt a XI. Nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF), amelyet a 14–18 éves korosztály számára a törökországi Trabzon városában rendeznek meg július 23–30. között. Versenyzőink a legutóbbi fesztiválról, két éve Tamperéből két aranyérmet, három ezüstöt és öt bronzot hoztak haza; Szalai Benjamin atlétikában 2000 méteres akadályfutásban, Biczó Bence úszásban 200 m pillangón diadalmaskodott. (Biczó tavaly Szingapúrban ifjúsági olimpiai bajnok lett, s már a felnőttmezőnyben is a legjobbak között jegyzik!) Legnagyobb esélyesünk most a kalapácsvető Pásztor Bence, aki bő egy hete hatalmas fölénnyel nyerte meg a lille-i ifjúsági világbajnokságot. A korosztályos világcsúcsot is tartó Pásztor a vb-n közel négy métert vert az ezüstérmesre. Jó esélyekkel indul Trabzonban az ifjúsági Eb-bronzérmes cselgáncsozó Polyák Krisztina is.
A Magyar Sport Házában tegnap megtartott csapatgyűlésen a kiutazó versenyzők esküt tettek, majd a Magyar Antidopping Csoport szervezésében doppingvizsgálaton is átestek. Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára az eligazításon elmondta, minden résztvevőtől azt várják el, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa Törökországban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.