Pénz kell a találmányhoz

Hírösszefoglaló
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap óta tőzsdei cégnek számít a Biomedical Computer Technologies Nyrt. – adta hírül az MTI. A társaság távirati irodához eljuttatott közleménye szerint 8,055 millió darab, százforintos névértékű törzsrészvényt bocsátanak ki, s azokkal a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) B szekciójában lehet majd kereskedni. A tőzsdei forgalmazási kérvényt május 30-án nyújtották be a BÉT-nek.
A vállalat gyógyszer és gyógyászati termékek forgalmazásával foglalkozik, s budapesti székhelye mellett Galgamácsán rendelkezik még telephellyel. A tavaly novemberben ötmillió forint alaptőkével létrehozott cég jegyzett tőkéjét idén januárban emelték a mostani, 805,5 millió forintos szintre, s a részvények névértéke is ekkor változott tízezerről száz forintra. Kovács Sándor, a Biomedical tulajdonos-vezérigazgatója az alaptőke emeléséről a hírügynökségnek elmondta, hogy az a Hydro-Tár Kft.-vel végbement fúzió eredménye. A cégegyesítéssel a Biomedical egy olyan találmányhoz jutott, amelynek segítségével az elemek és akkumulátorok kénsavját képesek hidrogénnel helyettesíteni. A végső cél az energiatárolás új generációját jelentő hidrogénakkumulátor gyártása. A tőzsdei bevezetésre pedig azért volt szükség, mert a találmány hasznosításához szükséges fejlesztések pénzszükségletét a börzén keresztül szeretnék biztosítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.