Pénzt és iratokat hamisítottak

Hírösszefoglaló
2011. 07. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Forintot, román, illetve moldovai lejt, eurót és japán jent hamisított az a 24 fős banda, amelynek tagjait a román szervezett bűnözés elleni igazgatóság munkatársai vettek őrizetbe tegnap. A társaság öt tagját Szatmárnémetiben rohanták le a kommandósok, éppen amikor a hamis 50 eurósokon és százforintosokon akartak túladni. Szervezett bűnözői körök támogatásával, hamisítással és csalással gyanúsítják őket, adta hírül az Evenimentul Zilei. Ezzel párhuzamosan Szatmárnémetiben és Brassóban a banda további tizenkilenc tagjánál házkutatásokat tartottak, a pénz hamisításához használatos eszközöket és vegyi anyagokat foglaltak le.
Madridban okirat-hamisításra specializálódott, román állampolgárokból álló, tizenkét tagú bűnbandát lepleztek le a spanyol rendőrök. A hálózatra a madridi román konzulátus hívta fel a spanyol rendőrség figyelmét, miután a tudomásukra jutott, hogy a román állampolgároknak néhány honfitársuk azt ígérte: bizonyos összeg fejében – amin állításuk szerint a konzulátuson dolgozó emberükkel kell osztozniuk – megszerzik a spanyolországi tartózkodáshoz szükséges dokumentumokat. Valódiak helyett azonban a panaszosok hamis iratokat kaptak, közölte tegnap az Agerpres hírügynökség. A nagyon jó minőségű hamis iratokat toledói és madridi laboratóriumokban gyártották, a banda tagjai pedig olyan románokból kerültek ki, akik korábban azért érkeztek Spanyolországba, hogy ott új személyazonossági iratokat szerezzenek maguknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.