Pintér Sándor egy hét haladékot kért

Szilágyi Richárd
2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pintér Sándor belügyminiszter a tegnapi kormányülésen egy hét haladékot kért a rendvédelmi és fegyveres dolgozókat érintő nyugdíj- és rokkantosítási szabályozások véglegesítésére Orbán Viktor miniszterelnöktől – tudta meg a Magyar Nemzet. Kormányzati forrásaink szerint Pintér a kérést azzal indokolta, hogy a Belügyminisztérium által kidolgozott szabályok nem egyeznek teljes mértékben a Honvédelmi Minisztérium elképzeléseivel. Az életpályamodellek kidolgozása még nagyon az elején tart – fogalmazott lapunknak a kormányülés egyik résztvevője.
Ismeretes, a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek és Orbán Viktor közötti találkozó egyik eredménye volt, hogy az alkotmánymódosításhoz kapcsolódó törvényi változások, illetve az új hivatásos-életpályamodell kidolgozásába bevonják az érdekvédőket. A kormányfő ekkor kérte fel Pintér Sándort, hogy folytassa a tárgyalásokat a szakszervezetekkel. Az egyeztetéseket az eredeti tervek szerint szeptember közepéig kellene lezárni ahooz, hogy az új hivatásos-életpályamodell legfontosabb elemei az új nyugdíjrendszerrel együtt, január 1-jén hatályba léphessenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.