Plasztiklapos pihenés

Az egyik első regisztrált munkáltatói partner számára tegnap adták át az első Széchenyi-pihenőkártyát. A plasztiklap tulajdonosa mostantól már ezzel is rendezheti az ezen kafetéria-rendszerrel együttműködő szálláshelyek szolgáltatásainak díját. Újabb kibocsátó várhatóan a nyár végén teszi elérhetővé a kártyát.

Munkatársunktól
2011. 07. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elektronikus pihenőkártya bevezetéséről az év első felében született kormányzati elhatározás a belföldi turizmus fellendülése céljából. A kártya első kibocsátója az OTP-csoport lett.
– A Széchenyi-pihenőkártya bevezetése során azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy négy-öt éven belül jelentősen növeljük a hazai turizmus népszerűségét, hiszen a szállások és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások jelentik az egyik legjelentősebb munkahelyteremtő ágazatot Magyarországon. Kezdeményezésünkhöz eddig olyan meghatározó vállalatok csatlakoztak, mint az OTP Bank vagy a Mol Nyrt. – mondta az átadóünnepségen Szatmáry Kristóf, a nemzetgazdasági tárca belgazdaságért felelős államtitkára, kiemelve: a jelzések alapján a nagy cégekkel együtt eddig mintegy 100 ezer munkavállaló jelezte, hogy szeretne pihenőkártyát igényelni. Szólt arról is, hogy a minisztérium már dolgozik a teljes kafetéria-rendszer átalakításán, az erre vonatkozó javaslat várhatóan ősszel kerül a kormány elé.
A rendezvényen Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: a pihenőkártya használata új és biztonságos megoldást kínál a munkavállalóknak és munkáltatóknak, s jelentős könynyebbséget jelent a belföldi üdülések tervezése során. Bankjuk mintegy félezer olyan elfogadóhellyel áll kapcsolatban, amely csatlakozna a kártya partneri hálózatához.
Bár a pihenőkártya egyetlen kibocsátója jelenleg az OTP-csoport, már az MKB Bank vezetősége is eldöntötte, szeretne csatlakozni a pihenőkártya rendszeréhez. Mint a bank illetékesétől megtudtuk, az előkészületek intenzíven zajlanak. A bank július második felében kezdi meg a szolgáltatók és a munkáltatók rendszerhez történő hozzákapcsolását, a kártya kibocsátása pedig – az érdeklődéstől függően – augusztustól indulhat meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.