Pofonok után mégis lesz mozi

Bodacz Péter
2011. 07. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly városi felháborodás és az ennek okán elcsattant politikai pofonok után megoldódni látszik a kedden bezárt szegedi Belvárosi Mozi és az épületben működő Grand Café művészmozi sorsa. Az ország második legrégebbi, 91 éves mozipalotáját azért záratta be Sódar István, az önkormányzati Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. (IH) ügyvezetője, mert egy tűzoltósági határozat szerint tűzveszélyes berendezések vannak üzemben.
Ugyan a Fidesz–KDNP–Jobbik által támogatott Sódar István ígéretet tett arra, hogy a javítások után tovább működhetnek az intézmények, hatalmas felháborodás bontakozott ki. Ezt meglovagolva Botka László polgármester (MSZP) közölte: egy friss vizsgálat szerint a javítás 860 ezer forintból megoldható, szemben a Sódar által közölt 180 milliós beruházással. Sódar minderre meghátrált; mint mondta, teljes gépészeti rekonstrukciót terveztek, de a Botka által említett javításokról rövidesen döntenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.