Pótszék

Pethő Tibor
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Duplafoglalás
Pécsi Szabadtéri Játékok – Káptalan utcai Szabadtéri Színpad. Szerző: Ray Cooney, John Chapman. Rendező: Méhes László. Bemutató: július 1.
Az ősbemutatón maga az egyik szerző, Ray Cooney színész játszotta a bohózat egyik főszerepét, a saját lakásában is csak tébláboló könyvkiadót, akire egyetlenegyszer rámosolyog a szerencse, a neves meseírónő ugyanis nála szeretné legújabb könyvét kiadni. A nagy anyagi lehetőségtől viszont majdnem saját cégtársa üti el.

János vitéz
Tatabányai Jászai Mari Színház. Szerző: Kacsóh Pongrác, Heltai Jenő, Bakonyi Károly. Rendező: Pille Tamás. Bemutató: július 3.
A szerelem megváltó erejének meséje Petőfi nyomán. A színház a bemutatót missziónak is szánja: a daljáték a gyerekek komolyzenei nevelésében fontos lépést jelenthet.

Troilus és Cressida
Gyulai Várszínház. Író: William Shakespeare. Koreográfus-rendező: Horváth Csaba. Bemutató: július 7.
A színhely az ókori Trója, kalandos szerelmi történet a háború viszontagságaiban. A főbb szerepeket a Nemzeti Színház két kiváló művésze, László Zsolt, Tompos Kátya (képünkön) és a Forte Társulat művészei játsszák, akik nagyszerűek prózában és táncban is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.