Powell is befutott, sztárok a nagydíjon

Munkatársunktól
2011. 07. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon még senki nem futott tíz másodpercen belül 100 méteren – a „hazai” csúcsot a brit Linford Christie 1987-es 10,03-as ideje jelenti –; ám jó esély van arra, hogy ez a megállapítás július 30-án este már ne állja meg a helyét. Tegnap hivatalossá vált, hogy Asafa Powell is rajthoz áll a Gyulai István Memorial Magyar Nagydíjon, s ha valaki, a jamaicai sprinter tudja, miként lehet 9-es számjeggyel kezdődő időeredményt elérni. A világon ugyanis a legtöbbször ő törte át a 10 másodperces határt, egészen pontosan 76-szor. Legutóbb éppen egy hete, a lausanne-i Gyémánt Liga-versenyen 9,78-at repesztett, amivel vezeti az idei világranglistát. A 28 esztendős, váltóban olimpiai- és vb-1. Powell 9,77-vel, majd 9,74-gyel világcsúcstartó is volt, legjobbja 9,72, (2008), s ennél csak ketten rendelkeznek jobb eredménnyel a földkerekségen: honfitársa, a jelenlegi rekorder Usain Bolt 9,58-cal, az amerikai Tyson Gay 9,69-cel.
A Puskás-stadionban Powell mellett rajthoz áll a szintén jamaicai sprinterkirálynő, Veronica Campbell-Brown, az amerikai Sanya Richards-Ross és a diszkoszvető-legenda Virgilijus Alekna. Parádésnak ígérkezik a három világbajnokot (Brigitte Foster-Hylton, Perdita Felicien, Derval O’Rourke) felvonultató női 100 méteres gátfutás is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.