Prostitúcióra kényszerített tolnai nők

Hírösszefoglaló
2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem gyanújával vettek őrizetbe tegnap hajnalban hat embert Szekszárdon – közölte a rendőrség az MTI-vel. – A gyanúsítottakat a Terrorelhárítási Központ és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) közös akcióban Szekszárd belvárosában fogta el – közölte Farkas Kinga, a TMRFK sajtóreferense. Az öt szekszárdi és egy faddi férfi a nyomozás adatai szerint egymás között több százezer forintért adott és vett nőket, akiket Németországban prostitúcióra kényszerített.
Az emberkereskedelemre utaló információk akkor keletkeztek, amikor a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság egy helybeli nő eltűnése miatt indított eljárást. A német hatóságokkal közösen ellenőriztek egy németországi bordélyházat, ahol megtalálták az eltűntet, valamint három magyar társát. A sértettek meghallgatása után megalapozottá vált a gyanú, hogy a nőket Németországban fogva tartották. Rendszeresen bántalmazták őket, a szexuális szolgáltatásokért kapott pénzt elvették tőlük, és Magyarországon maradt családjukat fenyegetve megfélemlítették őket. A megyei főkapitányság a sértettek számáról nem adott tájékoztatást; a TMRFK kezdeményezte a hat őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.