Rióban már érezhető lesz a pozitív hatás

MTI
2011. 07. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Inkább csak a 2016-os riói nyári olimpián jelentkezhetnek a sportirányítási rendszer átalakításának következményei, így a nagyságrendekkel megnövelt állami támogatás pozitív hatásai, jövőre Londonban még nem – mondta Molnár Zoltán, a MOB főtitkára tegnap a Digi Sport Reggeli start című műsorában. A kormány egy éve kezdte el az átalakítást, s a Schmitt Pál köztársasági elnök által csütörtökön aláírt törvény, amely társaságiadó-kedvezményt ad a sportot támogató vállalkozásoknak, alapvetően meghatározza a magyar sport helyzetét a következő években.
– Más világ köszöntött ránk. Korábban panaszkodtam, hogy az előző kormány a kétmilliárdos olimpiai felkészülési támogatásból elvont egymilliárdot, most arról beszélhetünk, hogy a visszapótolt kétmilliárdhoz képest e törvénynek köszönhetően nagyságrendekkel több pénzből gazdálkodhatunk. Ez olyan bánásmód, amelyet a magyar sport az előző száz évben minden kurzusban megkapott a magyar politikától – fogalmazott a főtitkár.
Beszélt arról is, hogy a sportegészségügyi háttér megteremtése terén tűzoltás folyik. – A kormány 115 millió forintot ad arra, hogy az egészségügyi csúcsintézményekben és megyei kórházakban azonnali elit ellátást kapjanak a versenyzők. Amit a Sportkórház már nem tud biztosítani, azt a Londonra készülők máshol megkaphatják – mondta a sportvezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.