Röviden

MTI
2011. 07. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikai tisztogatás?
Jogi lépéseket fontolgatnak azok az ajkai pedagógusok és tanárok, akiket a város szocialista vezetésű önkormányzata elbocsátott munkájukból. Az érintettek szerint az MSZP-s polgármester politikai indokkal küld el a munkahelyéről 55 kormánypárti tanárt. A városvezetés tagadja, hogy köze lenne a kirúgásokhoz. Az elbocsátottak között van a Fidesz helyi elnöke, a lánya, valamint a párt egyik önkormányzati képviselője és a felesége is. (Hír TV)

Ügynök Füreden
Simon Károly, aki 1990 és 1994 között volt Balatonfüred polgármestere, 2008-ban pedig megkapta a díszpolgári címet, elismerte ügynökmúltját – írta a balatonfüredi önkormányzat sajtóközleményében. Simon, a város első szabadon választott, MDF-es polgármestere már benyújtotta lemondását a díszpolgári címről, amit Bóka István (Fidesz–KDNP) polgármester elfogadott. A közlemény szerint Simon Károlyt Sulyok Péter fedőnévvel szervezték be 1961-ben, s két és fél éven át dolgozott ügynökként. (MTI)

Demonstrálnak az iskoláért
Újabb demonstráció kezdődött a kaposvári iskolabezárás ellen: a Toldi iskola szülői szervezetének tagjai és támogatói szombattól kis csoportokban Toldi feliratú pólókban járkálnak Kaposvár frekventált területein, közülük páran éhségsztrájkba is kezdtek, hogy így tiltakozzanak az általuk megalapozatlannak és törvénytelennek tartott lépés ellen. Ismeretes: április végén a tiltakozások ellenére Kaposvár közgyűlése úgy döntött, hogy megszünteti a helyi Toldi Lakótelepi Általános Iskolát és Gimnáziumot, az oktatást két másik intézménybe integrálva. (MTI)

Öthetes szünet
A központi államigazgatásban ma megkezdődik és augusztus 20-ig tart a közigazgatási szünet – közölte hét végi kommünikéjében a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság. A minisztériumokban, központi hivatalokban, megyei kormányhivatalokban, illetve a kormány irányítása alá tartozó szerveknél hétfőn kezdődő közigazgatási szünet nem azt jelenti, hogy a kormánytisztviselők egyszerre mennének szabadságra, hanem ezen időszakon belül ütemezetten, felváltva veszik igénybe a szabadságukat a zavartalan ügymenet biztosítása mellett – ismerteti a közlemény. (MTI)

Molnár magyarázza a vádemelést
Fontos pillanatához érkezett az ügy, az ügyészség is kimondta, hogy nem történt vagyoni kár – nyilatkozta Molnár Gyula volt XI. kerületi MSZP-s polgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az ügyészség vádat emelt ellene és az SZDSZ-es volt alpolgármester ellen, ugyanis egy önkormányzati terület eladásával jogtalan előnyhöz juttattak egy magáncéget. A korábbi polgármester elmondása szerint ez nem igaz, egy testületi döntés született arról, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő Buda-Hold Kft. által megvásárolt 38 hektáros területet továbbadják, ez végül az Öböl XI. Kft.-hez került. (ATV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.