Röviden

MTI
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovák–magyar védelmi találkozó
Budapest. 12 éve először került sor kétoldalú szlovák–magyar védelmi miniszteri találkozóra. Lubomír Galko és Hende Csaba tárgyalásán szó volt a visegrádi négyek uniós harccsoportjának 2016-ra történő létrehozásáról, és a közép-európai térség közös légtérvédelmének lehetőségéről, ehhez a Magyar Honvédség Gripenjeivel járulna hozzá. (Z. G.)

Szökésben a bankelnök
Kabul. Afganisztán azzal vádolta meg kedden az afgán központi bank kormányzóját, hogy az Egyesült Államokba szökött. Vahid Omar afgán elnöki szóvivő elutasította a bankvezető kijelentését, aki azt állítja, azért mondott le, mert veszélyben volt az élete egy pénzügyi botrány ügyében folyó vizsgálat miatt. Washington elismerte, hogy Abdel-Kádir Fitrat Amerikában tartózkodik. (MTI)

Izraeli hajóelkobzás
Jeruzsálem. Az izraeli védelmi minisztérium javasolja a kormánynak – a jövőbeli hasonló akciókat elkerülendő – a Gázába készülő segélyhajók elkobzását, azt remélve, hogy így a hajótulajdonosok nem adják majd bérbe azokat az aktivistáknak. A tervek szerint egytucatnyi segélyhajó indul útnak rövidesen a fedélzetén csaknem ötszáz, különböző nemzetiségű önkéntessel. Izrael felkészült a második segélyflottilla érkezésére, amelyet egy bejelentés szerint csütörtökre vagy péntekre terveznek a szervező aktivisták. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.