Röviden

MN
2011. 07. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Indulna az amerikai elnökségért Pataki
George Pataki, New York állam magyar származású volt kormányzója fontolóra vette, hogy elinduljon a 2012-es elnökválasztáson – közölte a konzervatív The Washington Times. Pataki aggodalmát fejezte ki
a republikánusok jelenlegi elnökaspiránsainak választási esélyeivel kapcsolatban, és a jövő héten Iowába látogat, amely a tagállamok közül elsőként rendezi majd meg elnökjelölt-állító gyűléseit. (MTI)

Német vita a görög adósságról
Felélénkült a görög államadósság rendezéséről folyó német vita. Szakértők szerint elkerülhetetlen a görög adósság részleges elengedése, míg mások ezt ellenzik, mondván: a probléma abban áll, hogy Görögország többet fogyaszt, mint amenynyit termel. A német polgárok többsége, hatvan százaléka szintén ellenzi az adósság egy részének elengedését. A megoldás a 17 euróövezeti tagország csütörtökre összehívott rendkívüli csúcstalálkozóján születhet meg. (MTI)

Tunéziai zavargások
Rendőrségi intézményekre támadtak tegnapra virradóra Tuniszban – ahol állítólag fel is akarták gyújtani az épületet –, és a tunéziai fővárostól 65 kilométerre északra lévő Menzel-Burgibában. Ez utóbbi támadásban legkevesebb négy ember súlyosan megsebesült. A brit Reuters információi szerint a hatóságok a fővárosban a levegőbe lőttek tömegoszlatáskor. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.