Röviden

MN
2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

LB: Alkotmányellenes módosítás
A Legfelsőbb Bíróság (LB) büntetőkollégiuma szerint alkotmányellenes a büntetőeljárási törvény parlamenti végszavazásra váró módosításának több pontja. Például, hogy egyes ügyekben a legfőbb ügyész döntheti el, mely bíróság az illetékes, vagy hogy a törvényjavaslat szűkíti a nyomozás során hozott egyes határozattípusok elleni panaszjogot. (MTI)

Kiadták Rubit
Felfüggesztette az Országgyűlés a jobbikos Rubi Gergely mentelmi jogát két magánvádas ügyben. A politikust az egyik esetben a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetséggel és tagjaival szembeni becsületsértés, a másikban egy hajdúhadházi városőr elleni rágalmazás vétsége miatt jelentették fel. (B. A.)

Hisztis jobbikos
Pótakkumulátort követelt Novák Előd (Jobbik) a parlament ülését vezető Latorcai Jánostól hétfő késő este. Novák kifogásolta, hogy a zaj miatt rosszul hallja a felszólalásokat, ezért hangosítsák ki jobban a mikrofont. Ezután az SZDSZ-re jellemző koreográfiával kézi hangszórón keresztül harsogta el ügyrendi felszólalását. Emlékeztette Latorcait: már egy éve egy karikás ostort adott a házvezetésnek, amellyel „ki kell kergetni a nemzet templomából a zsibvásárt csinálókat”. Az alelnök azonban nem kergette ki őt, hanem egész napra megvonta tőle a szót, mivel az ilyen jelenet összeegyeztethetetlen a házszabállyal. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.