Röviden

MTI
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Takarékok az állami hiteleknél
A korábbinál nagyobb szerephez juthatnak a takarékszövetkezetek az állami támogatású hitelprogramoknál – hangzott el az Európai Szövetkezeti Bankok Egyesületének tegnapi ülésén. A megbeszélésen a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselője kijelentette, a takarékszövetkezetek erejét jelzi, hogy a válság alatt is alig csökkent az eredményük. (MTI)

Jó lesz idén a meggy ára
Kilónként 240 forintot kapnak gyümölcsükért a meggytermelők. A korán érő fajták már az üzletekben vannak, a későbbiek szüretelésének a jövő héten látnak neki. Az idei ár kiemelkedően magas, tavaly alig 70-120 forintot fizettek a gyümölcs kilójáért. Sajnálatos, hogy a mostani magas árban része van a május 6-i fagynak, ami tönkretette a termés jó részét. (MTI)

Új Audi-beruházás 2018-ban?
Bejelenthetik az Audi-fejlesztés második ütemét a jövő csütörtöki, győri alapkő-letételi ünnepségen – értesült a Nyugathír.hu. Az újabb ütem 2018-ig készülne el, 300 új munkahely jön létre, és az első ütemhez hasonló beruházás valósul meg. A jövő héten induló első ütem révén 2013-tól évente 125 ezer autó kibocsátására lesz alkalmas a győri Audi. A cég közvetve 15 ezer munkahelyet hoz létre. (J. Gy.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.