Röviden

MTI
2011. 07. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiadták Sanadert
Ausztria kiadta tegnap este Horvátországnak Ivo Sanader volt kormányfőt, akit hazájában korrupcióval vádolnak – közölte a HTR horvát televízió. Sanadert a horvát hatóságok azzal gyanúsítják, hogy milliós nagyságrendben sikkasztott el pénzt az államtól maga és a pártja számára. A volt horvát miniszterelnök tagadja az ellene felhozott vádakat. (MTI)

Kétmilliárd az eszközkezelőre
A nemzeti eszközkezelő számára olyan összegű forrásokat szükséges biztosítani, hogy a szervezet legfeljebb ötezer ingatlant legyen képes megvásárolni 2014 végéig – áll a Magyar Közlöny tegnap megjelent számában, amely közzétette a kormány határozatát. A jogszabály azt is rögzíti, hogy az idei költségvetési törvényben a Miniszterelnökség fejezet terhére kétmilliárd forintot csoportosítanak át az eszközkezelő felállítása és működése érdekében. (MTI)

Vízumkönnyítésről tárgyal Medvegyev
Az esetleges vízumkönnyítésekről, valamint a gazdasági és politikai együttműködésről kezdett tárgyalásokat tegnap este Hannoverben Angela Merkel német kancellár és Dmitrij Medvegyev orosz államfő. A látogatás nem a legjobb előjelek közepette kezdődött, diplomáciai körökben ugyanis nagy megrökönyödést váltott ki, hogy egy német civil szervezet elállt Vlagyimir Putyin orosz kormányfő tervezett kitüntetésétől. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.