Röviden

MN
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélemény
Mesterházy Attila szerint az MSZP-ben minden tag véleménye számít. De mint a pártszavazás megmutatta, csak a tagság negyede foglal állást.

Tragikus baleset
Beleesett az emésztőgödörbe és meghalt egy kétéves kislány tegnap délután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőpapi községben. Az eset egy háznál történt. A gyerek életéért a mentők sokáig küzdöttek, de a kislányt már nem sikerült megmenteniük. (MTI)

Hallássérültet ütött el egy mentőautó
Súlyos sérüléssel szállítottak kórházba egy hallássérült 61 éves nőt, aki kerékpárjával balra akart fordulni, és a mögötte érkező, megkülönböztető jelzéseit használó mentőautó elütötte tegnap Kiskunfélegyházán. A mentő az erős fékezés ellenére fellökte a kerékpárost, a nő egyik bordája eltört. A mentő beteget szállított, ő nem sérült meg a balesetben. (MTI)

Leállt a radioaktív víz tisztítása
A japánt márciusban sújtó szökőárban megsérült fukusimai atomerőműben tegnap ismét leállt a szennyezett, radioaktív víz tisztítása, mert meghibásodott a munkákhoz használatos berendezés, és szennyezett víz folyt el belőle. A tisztítórendszer bizonytalan működése okozza az egyik legfőbb gondot a katasztrófa elhárításán dolgozóknak. Az atomerőműben több mint 110 ezer tonna radioaktív víz gyűlt fel, ami további sugárszennyezést okoz, ha kikerül az üzemből. (MTI)

Diákokba csapott a villám Ugandában
Tizennyolc diák és egy tanár veszítette életét kedden az ugandai Kiryandongóban villámcsapás következtében – közölte tegnap az ugandai rendőrség. A hét és tizenhat év közötti gyermekek és a tanár az osztályteremben tartózkodtak, amikor becsapott a villám. Összesen 51 diák szenvedett sérülést,
38 gyermeket kórházba szállítottak. Egy másik településen szintén villám csapott egy iskolaépületébe, ott 37 diák és két oktató megsérült. (MTI)

Semmelweis Média Díj
A Semmelweis Egyetem tavaly első alkalommal hirdette meg a Semmelweis Média Díjat, az egészségügyet és az egészségtudományt érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismerésére. A Dr. Sótonyi Péter profeszszor által vezetett bírálóbizottság lapunk munkatársa, Farkas Adrienne munkáját találta a legjobbnak. A Magyar Nemzet újságírója a Mint a szentek – Egy anorexiással együtt élni nem könnyű című írásáért a mai Semmelweis-napi ünnepségen veheti át a díjat. Az első Semmelweis Média Különdíjat Tóth Zsófia, a Magyar Katolikus Rádió munkatársa kapja, az Újraélesztésről szóló interjúsorozatáért. (MN)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 7, 11, 15, 16, 21, 22, 34. Második sorsolás: 2, 4, 10, 20, 27, 32, 33. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.