Röviden

MN
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változnak a múzeumi kedvezmények
Július 26-tól megváltoznak a múzeumok látogatóit megillető kedvezmények. Megszűnik a díjtalan belépés lehetősége a főiskolai és egyetemi oktatók, a közművelődési intézmények szakmai munkakörben foglalkoztatott dolgozói, valamint az állami fenntartású múzeumok állandó kiállításainak látogatására szervezeten érkező diákcsoportok számára. A diákok mostantól félárú jegyet válthatnak, csakúgy, mint azok a személyek (legfeljebb ketten), akik legalább két, 18 év alatti közeli hozzátartozójukkal kívánják megtekinteni az adott múzeumot. Továbbra is díjtalanul látogathatják a muzeális intézmények állandó és időszaki kiállításait a 70 éven felüliek, valamint a közoktatásban dolgozó pedagógusok. (MN)

Elmarad a Bánk bán Los Angelesben
A Los Angeles-i Operaházban törölték a novemberre tervezett négy Bánk bán előadást – erősítette meg a Los Angeles Timesban közzétett bejelentést Magony Zsolt, a tervezett előadások társproducere.
A bejelentés nyitva hagyja az esetleges bemutató kérdését, és felveti, hogy a produkciót elhalasztják a következő szezonra. A Bánk bánt Plácido Domingo vezényelte volna a Dorothy Chandler Pavilonban. (MTI)

Elhunyt Jerry Ragovoy
Nyolcvanéves korában meghalt Jerry Ragovoy zeneszerző és producer, akinek dalaival olyan sztárok váltak világhírűvé, mint a Rolling Stones és Janis Joplin. A zeneszerző legismertebb művei közé tartozik például a Rolling Stones Time Is On My Side és Janis Joplin Piece Of My Heart című dala. Énekelte Ragovoy szerzeményét Elvis Presley, B. B. King és Aretha Franklin is. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.