Röviden

MN
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán egyházi vezetőkkel tárgyalt
Orbán Viktor miniszterelnök tegnap egyházi vezetőkkel tárgyalt, akiket tájékoztatott az uniós elnökség eredményeiről, többek között a Duna-stratégiáról és a romastratégiáról, amelyben kiemelten fontos az egyházi együttműködés. A kormányfő szerint a magyar elnökség megerősítette az egyházakkal való európai szintű párbeszédet. (MTI)

Befejeződtek az érettségik
Rendben lezárultak az érettségi vizsgák májusban és júniusban, amelyeken mintegy 141 ezren adtak számot tudásukról legalább egy tárgyból. A diákok – választásuk alapján – középszinten összességében 192 tárgyból, emelt szinten pedig 57 tárgyból vizsgáztak a két hónap alatt. Az eredmények július 12-e körül várhatók. (MTI)

Elkészült a kódex
Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elnöke és Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke szerdán Budapesten adta át a közszolgálati kódexet a Közszolgálati Testület korelnökének, Radetzky Jenőnek. A testületben a köztestületek, egyházak és civil szervezetek képviseltetik magukat. A parlamenti frakciók delegáltjaiból álló Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuegyhangúlag fogadta el a kódexet. Az anyag a közmédia tartalom-előállítására vonatkozólag fogalmaz meg alapelveket. (MN)

Nem elég egy ombudsman?
Sólyom László (képünkön) volt köztársasági elnök nem tartja szerencsésnek az ombudsmani jogvédelem egy személyre koncentrálását. Szerinte olyan törvénymódosító javaslatok elfogadására lenne szükség, amelyek „értelmet adnának” a helyettes ombudsmani pozíciónak is. Annak idején ő volt az egyik értelmi szerzője a „többszemélyes” ombudsmani jogvédelemnek. (MTI)

Filmsorozat diákoknak
A magyar történelem emlékezetes pillanatairól készül filmsorozat általános iskolásoknak, akik szeptembertől Időutazás az osztályteremben címmel találkozhatnak a honfoglalástól a tatárjárásig terjedő időszakot feldolgozó öt résszel. A rövidfilmekben a magyar történelem legfontosabb pillanatait dramatizált jelenetek, illetve a már nem létező helyszínek háromdimenziós változatai teszik érdekesebbé. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.