Röviden

MN
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kemény kerete
Kihirdette a júliusi sanghaji vb-re utazó 13 fős csapatát Kemény Dénes, az olimpiai bajnok magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Vámos Márton, Baksa László, Bundschuh Erik és Török Béla marad ki. A keret: Nagy Viktor, Szécsi Zoltán – kapusok; Biros Péter, Hárai Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga II. Zsolt – mezőnyjátékosok. (MTI)

Eddig két érem
A Keszthelyen zajló junior ökölvívó Eb-n tegnap két magyar érem született: a negyeddöntők során Herczeg Norbert (54 kg) 19-7-re verte román riválisát, Bársony Bernárd (57) grúz ellenfele pedig feladta a küzdelmet a 3. menetben. Ma még három hazai bokszoló küzd a dobogóért. (MN)

Orosz elődöntő
Elsőként az orosz válogatott jutott a legjobb négy közé a lengyelországi női kosárlabda Eb-n, miután tegnap 83-72-re verte a lett csapatot. (MTI)

Norvégok, brazilok
A németországi női labdarúgó-vb-n, D csoport, 1. forduló: Norvégia–Egyenlítői-Guinea 1-0, Brazília–Ausztrália 1-0. (MN)

De Gea: MU
Öt évre szóló szerződést kötött az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Manchester Uniteddal David De Gea, az U21-es Európa-bajnok spanyol válogatott kapusa. Az angolok 18 millió font (kb. 5,3 milliárd forint) körüli összegért szerezték meg az Atlético Madridtól. Az Atléticóval tavaly Európa-ligát nyert húszéves hálóőr az MU harmadik igazolása a nyáron a védő Phil Jones és a csatár Ashley Young után. (MTI)

Bomba robbant
Bomba robbant az argentin labdarúgó-bajnokság élvonalából kiesett River Plate egyik vezetőjének otthona előtt. A rendőrség tájékoztatása szerint a szerkezet komoly károkat okozott Daniel Mancusi, a klub igazgatótanácsának egyik tagja háza előtt, ám személyi sérülés nem történt. (MTI)

Jagrt invitálják
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins egy évre szóló szerződésajánlatot tett korábbi legendájának, a cseh Jaromir Jagrnek. A klub reményei szerint a 39 éves sztár elfogadja a kétmillió dolláros szerződést, s így az idény végén abból az együttesből vonulhatna vissza, amelyben elkezdte tengerentúli karrierjét. Jagr 2008-ig játszott az NHL-ben, majd az orosz Avantgard Omszk foglalkoztatta. Az előző idényben 49 mérkőzésen 50 pontot termelt. A tengerentúlon 17 szezont húzott le, ötször lett pontkirály és kilenc All Star-gálán szerepelt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.