Röviden

MN
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lengyel vádak
Oroszországra hárítja a fő felelősséget a lengyel kormánygép 2010. április 10-i, szmolenszki katasztrófájáért a lengyel ellenzéki Jog és Igazságosság párt „saját” vizsgálati jelentése, amelynek első részét tegnap hozta nyilvánosságra Jaroslaw Kaczynski volt miniszterelnök pártja. A jelentés elmarasztalja az oroszokat a Szevernij katonai repülőtér silány állapotáért. Emellett azt állítja, hogy a lengyel pilóták a repülőtérről hibás térképeket kaptak az orosz légiirányítóktól. (MTI)

Iráni tiltakozás
Bekérették az iráni külügyminisztériumba Magyarország iráni nagykövetét tiltakozásul amiatt, hogy az Európai Unió szankciókkal sújtotta az iráni Forradalmi Gárda három parancsnokát – jelentette tegnap internetes oldalán a TehranTimes angol nyelvű iráni lap. Busztin György nagykövetnek kedden kellett bemennie a külügyminisztériumba. Magyarország csütörtök éjfélig az unió soros elnöke. (MN)

Zágráb bekeményít?
Van rá esély, hogy a horvát kormány megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy felmondják a korábbi zágrábi kabinet és a Mol közötti, az INA többségi részesedéséről szóló szerződést. A Vjesnik című zágrábi napilap honlapján olvasható cikk szerint a kormány az államügyészséggel együtt minden lehetőséget megvizsgál
a horvát olajcég körül felröppent kenőpénzvád miatt előállt bonyolult eset megoldása érdekében. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.