Röviden

MTI
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elnézést kért a volt ügynök
Nyilatkozatban kért elnézést Simon Károly, Balatonfüred 1990 és 1994 közötti MDF-es polgármestere, a város díszpolgára a közelmúltban nyilvánosságra került állambiztonsági ügynöki múltjáért. Elismerte, a napvilágot látott dokumentumok valósak, hibásan döntött, amikor közéleti szerepet vállalt. Közölte: a történteket megbánta. (MTI)

Újabb bírság a Való világ miatt
Újabb, 60 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiatanácsa az RTL Klubot a Való világ 4. szériájának februári, márciusi és áprilisi adásainak jogsértései miatt. A tanács 50 millió forintot a műsorok jogsértéseiért, 10 milliót a műsor beharangozóinak a kiskorúak védelmére vonatkozó előírásokat sértő tartalma miatt állapított meg a csatornával szemben. (MTI)

Előretolt helyőrség
Szabó Máté szerint az ombudsmani hivatal a jövő évtől az Alkotmánybíróság (AB) egyfajta előretolt helyőrsége, ügyfélszolgálata lesz, mivel az alkotmányjogi panasz általános lehetősége megszűnik, az állampolgárok és a civil szervezetek pedig részben a hivatalon keresztül fordulhatnak majd az AB-hoz. Erről is nyilatkozott a Közszolgálat című lapnak Szabó, aki szerint akár több ezerrel is nőhet a panaszok évi nyolcezres száma. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.