Röviden

MN
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Díszlettervezőket díjaztak
Az idei év legjobb díszlettervéért Kentaurt, a legjobb jelmeztervéért pedig Rátkai Erzsébetet díjazta a szakma. Látványtár 2011 címmel magyar díszlet- és jelmeztervezők előző évadban készült munkáit bemutató kiállítás látható július 10-ig az Olof Palme Házban. (MTI)

Kulturális központ lesz a Hudec-villából
Felújítják és kulturális központtá alakítják 2012-re a sanghaji Hudec-villát, Hudec László magyar építésznek a kínai város Csangning nevű negyedében épült munkáját. A Magyar Építőművészek Szövetsége, a Kínai Építészszövetség és a Sanghaji Építészek Szövetsége tavaly szeptemberben írt alá megállapodást a rekonstrukcióra vonatkozóan. A felújított villában helyet kap többek között egy kínai–magyar építészeti klub, egy Hudec-hagyatékot bemutató emlékszoba, valamint egy exkluzív borétterem is. (MTI)

Állami támogatás a Bánk bánnak
Az Origo hírportál értesülései szerint a Káel Csaba rendezésében, Plácido Domingo vezényletével Los Angelesben vendégszereplő Bánk bán kétszázmillió forint rendkívüli támogatást kap a magyar államtól; ez több mint a fele a színrevitel költségeinek.
Az előadást a Los Angeles-i Operaházzal koprodukcióban a Megakoncert szervezi. (MN)

Új kollekcióval bővül az Mlamp
Jövő kedden este hat órakor mutatják be az Mlamp showroomban (Budapest VII., Dob utca 25.) Fatér Mária lámpatervező legújabb, Take it Easy! névre hallgató kollekcióját. (M. S.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.