Röviden

MN
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakítás a minősítőkkel?
A világ vezető vagyonkezelői közül egyre többen szakítják meg vagy gondolják át kapcsolataikat az elmúlt néhány hét alatt hitelüket vesztő hitelminősítőkkel – adta hírül a Portfolio.hu a Reutersre hivatkozva. Egyre inkább az a vélemény, hogy a három nagy minősítő elemzései felszínesek, és sok esetben támogatják az olyan spekulációkat, amelyek elősegítették Írország, Portugália vagy legutóbb Olaszország pénzügyi válságát. (MN)

Német–orosz tervek
Egy sor együttműködési projektben állapodott meg a német kancellár és az orosz államfő tegnap Hannoverben. Míg Angela Merkel arról beszélt, hogy Németország érdekelt az orosz energiaforrások,
mindenekelőtt az orosz földgáz behozatalában, addig Dmitrij Medvegyev az orosz ipar korszerűsítésében való német részvétel szükségességét emelte ki. (MTI)

Orbán találkozója Basescuval
Budapest és Bukarest között folyik az egyeztetés arról, hogy a 22. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborba (Tusványos) készülő Orbán Viktor miniszterelnök és Traian Basescu román államfő hol találkozzon, a találkozó akár Tusnádfürdőn is megtörténhet – mondta tegnap a tábor főszervezője. Sándor Krisztina értesülései szerint a magyar miniszterelnöki és a román elnöki hivatal között folyik az egyeztetés. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.