Röviden

MN
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első siker
Megszerezte az első győzelmét a kínai Ningpóban zajló sakk-csapatvilágbajnokságon a magyar együttes, miután a 3. fordulóban 2,5-1,5-re legyőzte Azerbajdzsánt. Lékó Péter, Almási Zoltán és Balogh Csaba remizett, Polgár Judit győzött. A siker Polgár mellett Balogh érdeme, ugyanis éles partiban sötéttel ért el döntetlent az azeriek legmagasabban jegyzett, de taktikai okokból csak a negyedik táblán szereplő játékosa, Mamedjarov ellen. (MN)

Nagy csapattal
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége jóváhagyta az augusztus 17–21. között Szegeden sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon induló hazai csapat névsorát. Ennek megfelelően 44 – plusz a paraversenyszámokban négy – versenyző képviseli majd a magyar színeket a Maty-éri viadalon. A legtöbb számban – egyformán négyben – a kajakos Kozák Danuta és Kovács Katalin szerepel. A szegedi vb-n a jövő évi, londoni ötkarikás játékok indulási jogainak mintegy nyolcvan százaléka talál gazdára. (MTI)

Újra kölcsönben
Jövő év júniusáig az angol másodosztályú Hull City labdarúgócsapatában szerepel kölcsönben Gulácsi Péter, a Liverpool U20-as világbajnoki bronzérmes magyar kapusa. A 21 esztendős hálóőr – aki most meghosszabbította szerződését a Mersey-parti egyesülettel – 2008-ban az MTK-tól igazolt a Liverpoolba, de az első csapatban még nem mutatkozott be; 2009-ben az akkor harmadik vonalbeli Hereford Unitednél, tavaly pedig az ugyancsak harmadosztályú Tranmere Roversnél szerepelt kölcsönben. (MTI)

Hushovd szakasza
A norvég Thor Hushovd nyerte a Tour de France kerékpáros-körverseny 16. szakaszát, a Saint-Paul-Trois-Chateaux és Gap közötti, 163 km-es etapot. Hushovd második részsikerét aratta az idei viadalon. Az összetettben továbbra is a francia Thomas Voeckler vezet, de immár az egy helyet előrelépő ausztrál Cadel Evans előtt. Voeckler előnye 1:45 perc. A címvédő, háromszoros bajnok spanyol Alberto Contador is jól tekert, az összetettben feljött a hatodik helyre, s 3:42 perccel van lemaradva Voecklertől. (MTI)

Rudas dedikál
Rudas Ferenc, a Ferencváros kilencvenedik évét betöltött, hajdani klasszis labdarúgója és csapatkapitánya a róla szóló életrajzi könyvet dedikálja július 21-én, csütörtökön
13 és 15 óra között az FTC Albert-stadionban található shopjában. A Nyolc évtized a magyar futballban című mű a helyszínen 900 forintért meg is vásárolható. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.