Röviden

MTI
2011. 07. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látás
Grimm
Egy országos látásvizsgálat megállapította: a jogosítványnyal rendelkező férfiak fele nem lát jól. Úgy fest, vakon megbíznak magukban.

Lövések kétmillióért
Kétmillió forintot vett el áldozatától az a 22 éves, bajóti illetőségű férfi, aki a múlt szerdán két lövéssel életveszélyesen megsebesítette a másik férfit a Pilisszentkereszt és Pilismarót közötti erdei úton. A meglőtt férfi egy, az interneten meghirdetett autó vásárlásának ügyében találkozott a lövöldözővel. A rendőrség két nap múlva, múlt pénteken el is fogta a gyanúsítottat, aki beismerő vallomást tett. A férfit hétfőn a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. (MTI)

Megfagyott két francia hegymászó
Halva találtak két francia hegymászót, akik két éjszakát a Mont Blanc-on töltöttek 4200 méter magasan, valószínűleg a hideg okozta a halálukat. A két harmincas éveiben járó férfi szombat este nyolc óra tájban kért segítséget, mert eltévedt a Gouter-csúcs térségében. A holttesteket hétfőn találta meg négy gyalogos hegyi mentő. A halál oka feltehetőleg kihűlés volt. (MTI)

Vihar nehezítette a repülők landolását
Több, Budapestre érkező repülő nem tudott leszállni a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren a viharos időjárás miatt tegnap este. A Malév prágai járata először átstartolt, majd Belgrádba kért útvonalat. A Párizsból, illetve Moszkvából érkező Malév-járat sem tudott leszállni. Műszaki hiba miatt visszatért Budapestre a Wizzair londoni járata is. (MTI)

Megkezdődött a Bulgaria kiemelése
Megkezdődött hétfőn a Kujbisevi-víztározón július 10-én elsüllyedt kirándulóhajó kiemelése. Oroszország legnagyobb úszó darui közül kettő, valamint további közel húsz kisegítő hajó dolgozik. A két sodronyt, amelyek segítségével ki akarták emelni a Bulgariát, már vasárnap elhelyezték, de az egyik elszakadt. A tragédiában 113 ember vesztette
életét. (MTI)

Hazaindult az Atlantis űrsikló
Befejezte utolsó küldetését, és a Nemzetközi Űrállomásról tegnap reggel elindult vissza a Földre az amerikai Atlantis űrsikló. Az űrjármű közel nyolc napot töltött az űrállomáson, ahová július 10-én érkezett meg, július 8-i floridai indítása után. Az Atlantis – fedélzetén négy amerikai űrhajóssal – a tervek szerint csütörtökön landol a floridai Kennedy űrközpontban. Hazatérésével lezárul a 30 éves amerikai űrrepülőgép-program. (MTI)

Kerékpárost gázolt halálra a vonat
Halálra gázolt tegnap egy kerékpárost egy személyvonat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Onga és Felsőzsolca között. A vonat, amely Hidasnémetiből közlekedett Miskolc irányába, egy fénysorompóval ellátott átjáróban gázolta el az 56 éves felsőzsolcai férfit. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.