Röviden

MTI
2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Memória
Grimm
Azt olvastam a világhálón, hogy az internet megváltoztatja az emberi memória természetét. Arra sajnos nem emlékszem, miként.

Siker a tajvani biológiaversenyen
Az európai csapatok közül a magyarok szerepeltek a legeredményesebben az idei, Tajvanban rendezett, 22. Nemzetközi biológiai diákolimpián. A versenyt július 11–17. között rendezték meg 229 diák részvételével. A legrangosabb nemzetközi biológiaversenyen hazánk csapatának négy diákja egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett, így az éremtáblázaton a nyolcadik helyen végeztek a 60 részt vevő ország között. (MTI)

Harapott a ló
Életveszélyesen megsérült egy 47 éves gerendási férfi, akit kedden itatás közben egy tanyán megharapott egy póni. A férfinél a légúti roncsolódás és a nyaki lágyrész sérülése miatt beállt a klinikai halál. A mentők kiérkezéséig a balesetet bejelentő ember, a diszpécser utasításait követve, megkezdte az újraélesztést. A mentőknek sikerült stabil légzéssel és vérkeringéssel a szegedi klinikára szállítani a sérültet. (MTI)

Olajszivárgás
Több mint 4200 négyzetkilométer nagyságú olajfolt szennyezi az észak-kínai Bohai-öböl vizét, a szennyeződés tegnapra két helyen is elérte a partot. Az olaj a CoconoPhillips amerikai és a CNOOC kínai állami cég által üzemeltetett Penglaj 19-3 olajfúró platformról származik – közölte a tengerészeti hivatal illetékese, aki szerint az először június 4-én jelzett szivárgás révén napi egy liter olaj kerül a tengerbe. (MTI)

Rendőrkézen a falfirkálók
Néhány óra alatt elfogta a rendőrség azt a két helybéli fiatalt, aki tegnap hajnalban harminc földeáki épület, köztük közintézmények falát firkálta össze horogkeresztekkel. A 17 és 20 éves gyanúsítottak azt mondták, tettüket „brahiból” követték el. Rongálás és önkényuralmi jelképek használata miatt indítottak büntetőeljárást ellenük. (MTI)

Leesett a pótkocsiról
Mentőhelikopterrel vittek kórházba egy életveszélyesen megsérült kislányt tegnap a Csongrád megyei Üllésről; a 12 éves gyerek leesett egy traktor pótkocsijáról. A baleset a település külterületén, tisztázatlan körülmények között történt. A rendőrség büntetőeljárást indított. (MTI)

Két balesetben hat sérült
Hatan sérültek meg könnyebben két balesetben tegnap a Balaton északi partján. Aszófő és Örvényes között a 71-es főúton három személyautó ütközött össze, négyen sebesültek meg könnyebben. Balatonfüreden szintén három autó ütközött össze, két utas sérült meg könnyebben. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 2, 5, 13, 14, 19, 20, 26. Második sorsolás: 7, 13, 14, 25, 28, 32, 35. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.