Röviden

MTI
2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Termelői piacok jöhetnek létre
Jövő évtől termelői piacok létesülhetnek a Nemzetgazdasági Minisztérium előkészület alatt álló jogszabály-módosításának értelmében. A piacok működését nem kötnék engedélyhez, csupán bejelentési kötelezettséghez. A Kormány.hu portálon elérhető törvénytervezet értelmében tehát termelői piac esetén nem lesz szükség a most még kötelező vásár-, illetve piacüzemeltetési jóváhagyásra. (MTI)

Orosz szigorítás offshore-ügyben
Egy orosz jogszabálytervezet értelmében a jövőben az országban tevékenykedő offshore cégeknek is fel kell tárniuk tulajdonosi struktúrájukat. A Vedomosztyi című lap beszámolója szerint a tervezet előírja a tulajdonosi összetétel letétbe helyezését az adóhivatalnál akkor is, ha a társaságok olyan országban vannak bejegyezve, ahol „kedvezményes adóztatást biztosítanak és/vagy nem követelik meg a pénzügyi műveletek feltárását”. (MTI)

Eszközkezelő: elég a kétmilliárd
A nemzetgazdasági tárca szerint 2011-ben várhatóan nem lesz szükség az eszközkezelőre vonatkozó kormányhatározatban szereplőnél nagyobb forrásra a rászorult adósok megmentéséhez. A kormány hétfői határozata szerint annyi forrást kell biztosítani a Nemzeti Eszközkezelő számára, hogy a szervezet legfeljebb ötezer ingatlant legyen képes megvásárolni 2014 végéig. Az idén kétmilliárd forint erre a célra. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.