Röviden

MN
2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállapodás filmes tartozásokról
Három pénzintézettel is megállapodás született a Magyar Mozgókép Közalapítvány banki kötelezettségállományának megvásárlásával kapcsolatban. Az alap tájékoztatása szerint Andrew G. Vajna kormánybiztos megállapodásra jutott a három legnagyobb tartozásállományt kezelő pénzintézettel. A Magyar Nemzeti Filmalap teljes egészében megvásárolja a fent említett bankokkal hitelszerződést kötött producerek tartozásait. (MTI)

Amerikai Bánk bán: későbbre halasztva
A Los Angeles Times hétfői számában megjelent bejelentésre reagálva, amely szerint a Los Angeles-i Opera törölte a négy novemberi Bánk bán-előadást, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium tegnap közleményt adott ki. A közlemény szerint a minisztérium egyetért az opera vezetőségével abban, hogy a rendelkezésre álló idő nem volt elegendő a művészi és pénzügyi keretek megteremtéséhez. Egyúttal üdvözli, hogy az opera bejelentette: továbbra is nyitottak a Bánk bán valamelyik következő évadban történő bemutatására. A közlemény szerint a kulturális kormányzat mindent megtesz, hogy megfelelő minőségben valósuljon meg az előadás. (MTI)

Tarr Bélával nyit a szarajevói fesztivál
Tarr Béla A torinói ló című filmjének díszbemutatójával nyílik meg szombaton a szarajevói filmfesztivál játékfilmes versenye. A július 22. és 30. között zajló nemzetközi fesztiválon versenyen kívüli gálavetítésen mutatják be Tarr Béla rendezői búcsúját, A torinói ló című, Berlinben a zsűri nagydíjával és a nemzetközi kritikusok díjával kitüntetett alkotást, és a rendező mesterkurzust is tart
a filmmustrán. (MN)

Körséták Márai emlékére
Elkészült a Márai Sándor-emlékkörút, amelyen az érdeklődők az íróhoz és családjához kötődő helyszíneket járhatják végig Kassán és Budapesten. A körutat az Európa Kulturális Fővárosa Kassa 2013 nonprofit szervezet és a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum közösen szervezte. A pozsonyi Új Szó című napilap szerint az emlékkörutat holnap avatják fel Kassán. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.