Röviden

MN
2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ösztöndíjprogram rezidenseknek
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága tegnap meghirdette a szakorvos- és szakgyógyszerészjelölteknek kiírt ösztöndíjpályázatát. Azok a képzésüket kezdő fiatalok, akik vállalják, hogy tíz évig az állami egészségügyben fognak dolgozni, és nem fogadnak el hálapénzt, öt évig nettó havi százezer forintos támogatást kaphatnak. A pályázat – amelyre augusztus 15-ig lehet jelentkezni – a kormány, valamint az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal honlapján már elérhető. (MN)

Orbán visszatért szabadságáról
Hétfőre és keddre szabadságot vett ki Orbán Viktor miniszterelnök, így a hétvégével együtt összesen négy napot töltött Horvátországban a családjával – közölte Szijjártó Péter. A kormányfő szóvivője azt követően nyilatkozott az utazásról, hogy a Magyar Közlöny hétfői számában több rendelet is Semjén Zsolt kormányfőhelyettes aláírásával jelent meg. (Origo.hu)

Újragondolt elbocsátások
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) újragondolja az elbocsátási szándékot azoknak a munkavállalóknak az esetében, akik fogyatékkal élő vagy legalább három gyermeket nevelnek, valamint azon házaspárok esetében is, akik mindketten érintettek a leépítésben – közölte Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján. A Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsával (Közszat) kötött megállapodásnak a vagyonkezelő alap részéről az volt
a feltétele, hogy a szakszervezetek elálljanak a tervezett demonstrációktól. A Közszat szerint száz-százötven munkavállalót érinthet a tegnapi megállapodás. (MTI)

Pontosított feltételek
A kormánymegbízottak eddig is jogosultak voltak lakásfenntartási támogatásra, a most megjelent módosítás csak a támogatás igénybevételének feltételeit pontosítja, illetve szűkíti – reagált a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a kedden megjelent sajtóhírekre. A KIM területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkárságának tájékoztatása szerint hivatali lakás ugyanakkor továbbra sem biztosítható a kormánymegbízottaknak. (MTI)

Új lapot indítottak Budafok-Tétényben
Mától megújult formában és tartalommal jelenik meg Budafok-Tétény önkormányzatának lapja, a Városházi Híradó. A XXII. kerület újságja korszerűbb külsővel, több képpel, nagyobb méretű oldalakkal és a készítők tervei szerint informatívabb, érdekesebb cikkekkel szolgálja majd az olvasókat. Az új lapszámban interjút készítettek például a betegsége miatt visszavonult Szabó Gyula színművésszel és a Stinget kísérő Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar vezetőjével. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.