Röviden

MN
2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb kamatot vár London
A növekedési és az inflációs környezet lehetőséget teremthet akár egy idei jegybanki kamatcsökkentésre is – vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők. Az RBC Capital Markets szakértői szerint a devizahitelesek megsegítését célzó program ingatlan-árverési korlátai miatt a bankok lassan tudják majd megtisztítani portfólióikat, ami negatív hatással lesz a gazdaság növekedésére. (MTI)

Büntetőeljárás a Mátyás-tábla miatt
Büntetőeljárás indítását kérte a román kulturális és örökségvédelmi minisztérium az ügyészségtől a kolozsvári Mátyás király szoborcsoport elé helyezett tábla miatt. Korábban a Kelemen Hunor vezette szaktárca többször felszólította a polgármesteri hivatalt a tábla eltávolítására, hasztalan. A vitatott tábla felirata román nemzetiségűként tünteti fel a magyar királyt. (MN)

Engedélyre várva
Soron kívül intézkedik az újbudai jegyző abban a két engedélyezési eljárásban, amelyet a szervezők a Sziget Fesztivál megrendezésével kapcsolatban indítottak. Horti István, a XI. kerület jegyzője azt közölte, hogy a fesztivál 30 méter magas, kilátóként is funkcionáló tornyának építési engedélyét csak a tervdokumentáció elfogadása után adhatja ki a hivatal. – A rendezvény megtartásához szükséges engedélyek kiadásához a szakhatóságok hiánypótlásra szólították fel a szervezőket – tette hozzá. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.