Röviden

MTI
2011. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sakkbravúr
A magyar válogatott 2,5-1,5-re legyőzte az olimpiai bajnok Ukrajnát a kínai Ningpóban zajló sakk-csapatvilágbajnokság tegnapi, negyedik fordulójában. A nyolc hónapos szünet után visszatért Lékó Péter sötéttel gyűjtötte be a teljes pontot egyik mumusa, Vaszilij Ivancsuk ellen. A két győzelemmel, illetve egy-egy döntetlennel és vereséggel holtversenyben a második helyen álló magyarok ma Izrael legjobbjaival mérkőznek. (MTI)

Kovács menesztése
Az Újpest FC tegnap egyoldalúan szerződést bontott Kovács Zoltán sportigazgatóval. A labdarúgóklub honlapja szerint a vezetőség „a sportszakmai feladatok stratégiai irányítását a jövőben más szakemberre bízza”, akit augusztus elejéig neveznek meg. A játékosként hússzoros válogatott csatár tavaly január 6-tól töltötte be a posztot. (MTI)

Verték Iránt
A hétfői, Szombathelyen játszott találkozó után tegnap Körmenden is legyőzte az augusztusi Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott az iráni csapatot barátságos mérkőzésen, ezúttal 81-69-re. (MTI)

Csökkenő előny
A norvég Edvald Boasson Hagen nyerte a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny tegnapi, 17. szakaszát. Összetettben továbbra is a francia Thomas Voeckler (képünkön) áll az élen, de előnye 27 másodperccel csökkent. (MTI)

Pistorius indulhat
A művégtagokkal versenyző dél-afrikai Oscar Pistorius indulhat a tegui atlétikai-világbajnokságon, miután egy keddi olaszországi versenyen sikerült megfutnia a szintet 400 m-en. A 24 éves sportoló kedvenc távján 45.07 mp-es eredményt ér el, ami egyrészt egyéni legjobbja, másrészt bőven belül van a 45.25-ös vb-kvalifikációs szinten. Ráadásul ez az idő olimpiai A szint is, így ha beválogatják, ott lehet a jövő évi londoni ötkarikás játékokon is. Az ötkarikás szereplés egyébként is régi, eddig beteljesületlen álma volt. A négyszeres paralimpiai bajnok Pistorius már a pekingi olimpián is szeretett volna indulni az épek között, a nemzetközi szövetség (IAAF) azonban nem engedélyezte ezt számára. 2008 májusában a nemzetközi Sportdöntőbíróság megváltoztatta az IAAF döntését, ám a dél-afrikai atléta nem tudott szintet futni. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.