Röviden

Dékány Lóránt
2011. 07. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerékpárút Földváron
A tervek szerint zajlik a Dél-Balaton egyik legkorszerűbb bringaútjának építése: a 350 millió forintos beruházással készülő balatonföldvári kerékpárút Szántód település határától Földvári fesztivál teréig terjedő szakaszát a hét végétől már használni lehet. A földvárival egy időben Szántódnál is épül a kerékpárút. (G. J. A.)

Csökkenő tarifa
Egy százalékkal csökkenteni köteles az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. és az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. az elosztási díjait (amely mintegy kétharmada a végfelhasználói árnak) július 1. és december 31. között – közölte tegnap a Magyar Energia Hivatal. A döntés oka, hogy a két cég az elmúlt három év átlagában nem tudta teljesíteni az előírt minimális minőségi követelményeket. (D. L.)

Állattámogatás
Az unió tagországainak hatóságai megtagadhatják az agrár-környezetgazdálkodási támogatást olyan állatok esetében, amelyek nem szerepelnek a központi adatbázisban – mondta ki tegnap az EU bírósága. Az alapul szolgáló ügyben egy magyar gazdálkodót a honi hatóság azért zárt ki a támogatásból, mert az érintett valótlan nyilatkozatot tett állatállományának nagyságáról. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.