Röviden

MTI
2011. 07. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Máris változtatnak az új zászlón
Változtatna az új budapesti zászlón a főváros. Erre azért van szükség, mert az új lobogó szegélyén lévő, háromszögekből álló díszsor a honvédség farkasfogas zászlajára hasonlít. Az előterjesztést várhatóan augusztus végén tárgyalja a közgyűlés, s eszerint Budapest jelképének a szélére egy egyszerű díszsor kerülne. Bár a jelenlegi, vörös, arany (sárga), égszínkék zászló megváltoztatásáról szóló, júniusban elfogadott rendelet augusztus 15-én lépne hatályba, azonban a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója jelezte, ekkor még nem cserélik le a lobogókat, mert az újakat el sem kezdték varrni. (MTI)

Állami szerződés az exegyházakkal
Nem lehetetlenülnek el azok az egyházi iskolák, amelyek fenntartói a jövőben nem minősülnek egyházaknak, mert az állami feladatot is ellátó közösségek az év végéig megállapodást köthetnek az állammal a tevékenységük finanszírozására – közölte Ékes Ilona (Fidesz). Ezzel az LMP-s Osztolykán Ágnes szavaira reagált, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az új egyházügyi törvény nyomán elveszítette egyházi státusát a 13 közoktatási intézményt fenntartó Magyar Evangéliumi Testvérközösség, illetve a Sajókazán iskolát működtető Dzsaj Bhím közösség is. Ékes jelezte: a szerződéseket egyedi elbírálás után kötik meg. (MTI)

Jobbik: Elhibázott a dugódíj
A budapesti dugódíj tervezett bevezetését elhibázott lépésnek és az autósokra kivetett újabb sarcnak tartja a Jobbik. Staudt Gábor, a párt fővárosi elnöke szerint horribilis összeg az a 22–37 milliárd forint, amelyet a dugódíj bevezetésére és a rendszer fenntartására terveznek elkölteni. A bevétel mértéke emellett kétséges, a rendszer soha nem fog nyereséget termelni. Staudt úgy vélte: a dugódíj bevezetése a szolgáltatások árát is emelné, a belvárosi üzletek forgalmát pedig csökkentené, ezért a kis- és középvállalkozók tömegesen mehetnek tönkre. (MTI)

Soron kívüli ügyintézés
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) soron kívül elindítja a BKV és az Alstom közötti szerződés módosításának ellenjegyzését. Az NFÜ hozzátette, a jogszabályban a szerződés módosításának ellenjegyzésére nincs törvényben megszabott határidő. Az ellenjegyzéshez azonban szükség van egy tanúsítvány kiadására, amelyre a szükséges dokumentumok beérkezésétől 15 napja van az ügynökségnek. (MTI)

Ló uzsorakamatra Tiszaburán
Disznót, tyúkot, tojást, de még munkavégzéshez szükséges igásállatot, lovat is adtak el a banki kamatot többszörösen meghaladó kamatos hitelre azok a tiszaburai uzsorások, akiket a napokban fogott el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság – tájékoztatott Szabó Zita rendőr őrnagy. A rendőrség két család tagjait, összesen hét embert vette őrizetbe, hármójukat pedig már előzetes letartóztatásba is helyezték. (D. M.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.