Röviden

MN
2011. 07. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiütöttük Izraelt
A magyar válogatott fölényesen, 3,5-0,5-re legyőzte Izraelt a kínai Ningpóban zajló sakk-csapatvilágbajnokság ötödik fordulójában. Lékó Péter és Polgár Judit világossal, Balogh Csaba pedig sötéttel nyerte meg partiját, Almási Zoltán sötéttel remizett. A zsinórban harmadik sikerrel a magyar csapat feljött a holtversenyes második helyre, s egyre jobb esélye mutatkozik az éremszerzésre. A mai szünnap után szombaton az Egyesült Államok lesz az ellenfél. Az állás: Örményország 8 pont, Magyarország, Oroszország 7-7, Ukrajna 6, Azerbajdzsán, Kína, Egyesült Államok 5-5, Izrael 4, India 3, Egyiptom 0. (MN)

Ma ZTE–DVSC
A ZTE–DVSC mérkőzéssel (18.00) ma megkezdődik a labdarúgó NB I 2. fordulója. A Videoton, a Paks, az FTC és a Kecskemét vasárnap lép pályára. (MTI)

Paraguay döntős
Paraguay lesz Uruguay ellenfele az Argentínában zajló labdarúgó Copa América vasárnapi döntőjében, miután a több helyzetet kidolgozott Venezuela elleni elődöntőt gól nélküli döntetlen után 11-es párbajban megnyerte. A találkozó után a két csapat játékosai és edzői egymásnak ugrottak, s percekig ütötték egymást. (MTI)

Újabb halasztás
Másodjára is elhalasztották az először június 30-ra, majd most szombatra meghirdetett Balaton-átúszást, az újabb időpont: július 30. (MTI)

Szökés
A várakozásoknak megfelelően eseménydús volt a Tour de France országúti kerékpáros körverseny tegnapi, 18. szakasza. Három kiemelt kategóriájú hegyet kellett megmászniuk a bringásoknak. A másodikra fölfelé menet Andy Schleck megszökött, s a harmadik hegyre, a Galibier-re felfelé bő négy percre növelte az előnyét. Ekkor úgy tűnt, az összetettben is átveszi a vezetést. Ám Cadel Evans vezetésével a többiek üldözőbe vették, s végül Andy Schleck 2:07 perces előnnyel ért célba bátyja, Franck előtt, akit Evans, Basso és Thomas Voeckler követett. Érdekesség, hogy a címvédő Contador leszakadt. Összetettben Voeckler megtartotta a sárga trikót, a győzelemért négyen maradtak versenyben az alábbi sorrendben: 1. Voeckler, 2. A. Schleck 15 mp hátrány, 3. F. Schleck 1:08 p h., 4. Evans 1:12 p h. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.