Röviden

MTI
2011. 07. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiszünk a címkéknek
A magyar fogyasztók bíznak az élelmiszerek csomagolásán lévő címkék információiban, de a többség csak részben érti a leírtakat – közölte a Nielsen piackutató. A kutatás szerint a magyar fogyasztók nagyobbik része pontosnak és hitelesnek tartja a címkéken lévő tájékoztatót. (MTI)

Áramcsúcs a tőzsdén
A magyar áramtőzsdén ma megkezdődik számos áramtermék kereskedése – közölte a HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt. A reggel 8 óra 50 perckor megnyíló piacon szeptemberi, 2011. negyedik negyedévi és 2012. évi magyarországi fizikai áramszállításokra lehet üzletet kötni. Az adásvétel havi, negyedéves és éves szállításra történhet a nap 24 órájára szóló úgynevezett zsinór- vagy
a nap csúcsidőszakában felhasználható csúcsidőszaki termékekkel. (MTI)

Bankszámlát mindenkinek!
Mindenki számára elérhetővé kell tenni, hogy bankszámlát nyithasson – figyelmeztetett jelentésében az Európai Bizottság. A testület megállapította, hogy az EU-ban a 18 évesnél idősebb fogyasztók közül még mintegy 30 millióan nem rendelkeznek bankszámlával, és közülük 6 és 7 millió közöttire tehető azoknak a száma, akiknek azért nincs bankszámlájuk, mert megvonták tőlük a számlanyitás lehetőségét. (MTI)

Csökkent a valutatartalék
Június végén az ország nemzetközi tartaléka 37,002 milliárd eurót tett ki – közölte a Magyar Nemzeti Bank. A tartalék összege megegyezik a jegybank július 7-én közzétett előzetes adatával. A június végi adat kisebb a csúcsnak számító májusi 37,637 milliárd euróhoz képest, ugyanakkor 1,828 milliárd euróval nagyobb a tavaly júniusi 35,174 milliárd euró tartalékhoz viszonyítva. (MTI)

Támogatás baromfisoknak
Négymilliárd forintnyi forráshoz jutnak a baromfitenyésztők. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter rendeletmódosítása szerint a baromfitenyésztéssel kapcsolatos állatjóléti támogatási kérelmek negyedévente nyújthatóak be. A tárca közleménye szerint a juttatás elősegíti a baromfiágazat stabilizálását, és hozzájárul a vidéki munkahelyek megőrzéséhez. Az unió által jóváhagyott nemzeti segítségből azok a tenyésztők részesülhetnek, akik teljesítik az előírtakon túlmutató állatjóléti kötelezettségeket. (MTI)

Hitelre vesz buszt a Kapos Volán
A Kapos Volán 5,5 milliárd forint hitelre írt ki pályázatot a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közösségi közlekedésfejlesztési hitelprogramjának keretében autóbuszok vásárlására. A cég a hitelt tízéves lejáratra, két év türelmi idővel veszi fel. A kamat jelenleg 1,608 százalék, plusz az MFB refinanszírozási kamatfelára, plusz maximum évi 4 százalék. A hitel fedezetét a kölcsönből beszerzett autóbuszok adják. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.