Röviden

MN
2011. 07. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazafi
Kovács László (MSZP) szerint a kormány európai uniós szabályt sért az otthoni pálinkafőzés jövedékiadó-mentességének megadásával. Tovább él a régi reflex: korábban Moszkvában, most Brüsszelben jelenti fel a hazáját.

Volt rendőr lövöldözött Chilében
Egy ámokfutó lelőtt két utast, további hatot pedig megsebesített vasárnap a chilei főváros metrójában. A férfi, akit korábban rendőr volt, elmenekült a helyszínről majd egy közeli téren öngyilkosságot követett el. Négy áldozatot súlyos állapotban szállítottak kórházba. A 45 éves támadó helyi idő szerint fél hétkor szállt fel a metrószerelvény utolsó kocsijába a Plaza Maipu állomáson, majd nem sokkal később elővett egy puskát, és találomra lőni kezdett. Egyelőre nem lehet tudni, miért kezdett ámokfutásba. (MN)

Magyar diák nemzetközi sikere
Első helyezett lett Sályi Gergő az ankarai nemzetközi kémiai diákolimpián. A magyar csapat tagjai összesen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a versenyen. Sályi Gergő, az ELTE Apáczai Csere János Gimnázium 10. osztályos tanulója ebben az évben már öt aranyérmet nyert kémiából különféle versenyeken. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.