Röviden

MTI
2011. 07. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Francia kitüntetés Baán Lászlónak
A francia kulturális miniszter, Frédéric Mitterrand magas rangú állami elismerésben részesítette Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum főigazgatóját. A Francia Köztársaság művészeti és irodalmi rendjének lovagi fokozatát René Roudaut nagykövet tegnap adta át. Az elmúlt években több, a francia művészetet bemutató kiállítást láthatott a múzeumban a magyar közönség, jelenleg a Szépművészeti gyűjteményéből válogatott A múzeum születése, a gyűjtő Esterházy hercegek című kiállítás látható Párizsban. (P. Sz. E.)

Debrecenben próbál a világzenekar
Tegnap Debrecenben megnyílt az Ifjú Zeneművészek Nyári Akadémiája, amelynek részeként több mint száz fiatal részvételével mesterkurzusokat szerveznek. Ezeken választja ki Vásáry Tamás zongoraművész és karmester a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar újabb tagjait. A világzenekar kecskeméti, debreceni és budapesti koncerteket követően a párizsi UNESCO-központban is fellép majd. (D. M.)

A Kelemen Kvartett ausztrál sikere
A melbourne-i nemzetközi kamarazenei versenyen ezüstérmet nyert a Kelemen Kvartett. A Kelemen Barnabás hegedűművész által alapított, alig egyesztendős együttes a publikum kedvenceként megkapta a közönségdíjat, valamint a Musica Viva elnevezésű különdíjat is. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.