Röviden

MN
2011. 07. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyorsan csökken a munkanélküliség
A magyar munkanélküliség aránya májusban már csak 10 százalék volt az Eurostat adatai szerint, pedig két hónappal korábban az előrejelzésekben még 1,3 százalékkal magasabbra becsülték a várható adatot – írta a Portfolio.hu. Az 1,2 százalékos csökkenési ütemmel hazánk Németországgal és Szlovákiával holtversenyben az unió élcsoportjába tartozik. (MN)

Hollandia is bevezeti a bankadót
Hollandiában bevezetik jövőre a bankadót. A kormány ettől 300 millió eurót remél. A tervek szerint az ingatlaneladási illeték négyszázalékos csökkentésével és a bankadó egy részének fölhasználásával dinamizálnák az ingatlanpiacot. A bankadó másik részéből a kárt szenvedett betéteseket kártalanítanák. (MTI)

Felülvizsgálják a szerb privatizációt
Meg kell húznunk egy vonalat, és ki kell mondani, hogy itt bűncselekményről van szó, ott pedig nem – jelentette ki Nebojsa Csirics szerb gazdasági miniszter a szerbiai privatizációs szerződésekre utalva. Az eddig vizsgált szerződések harmadát mondták föl déli szomszédunknál. A miniszter kijelentette, Szerbiának nincs szüksége arra, hogy Brüsszel mondja meg, mely szerződéseket ellenőrizzenek, s melyeket ne, hiszen a vizsgálat már az uniós észrevételek megszületése előtt elindult. (MN)

A HDZ is tudott a Mol-ügyletről
A horvát demokraták (HDZ) teljes vezetése már 2008-ban tudta, hogy a kisebbségi tulajdonos Mol megkapja az irányítási jogot az INA-ban – írta a távirati iroda az Index.hr-re hivatkozva. A horvát portál Damis Polancec korábbi miniszterelnök-helyettes 2008-as prezentációját mutatta be, amely a HDZ vezetőinek tájékoztatására készült, s amely alapján 2009-ben aláírták a szerződést. Ezzel megdőlt az állítás, hogy kizárólag a korábbi kormányfő, Ivo Sanader ismerte a megállapodás részleteit. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.