Röviden

MTI
2011. 07. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészség
A svédországi Egyenlőség óvodában – a nemi sztereotípiáktól mentes nevelés jegyében – nincsenek „kisfiúk” vagy „kislányok”, csak „barátok”. Azok lesznek majd az ápolók is a pszichiátrián.

Tolvajt mentettek győri rendőrök
Menekülő kábeltolvajt mentett ki a Holt-Marcalból két győri rendőr szombaton. A járőrök bejelentés után mentek be egy használaton kívüli sertéstelepre, ahol két férfi kandeláberekről vezetéket lopott. Látva a rendőröket, úszva próbálták elhagyni a helyszínt. Egyikőjük kifáradt, segítségért kiáltott, a járőrök kihúzták a vízből, de életét a mentőknek már nem sikerült megmenteni. Nála egy évvel fiatalabb társát eszméletlen állapotban szállították a győri pszichiátriára. (MTI)

Kólibaktérium miatt halt meg
Franciaországban meghalt az első olyan beteg, akit különleges kóli-bélbaktérium fertőzött meg. A 78 éves nő szombat reggel vesztette életét, s június 24-e óta kezelték a baktérium okozta súlyos vesebajjal. Az asszony halálát nem ugyanaz a baktériumfajta okozta, amelynek eddig 48 halálos áldozata volt. (MTI)

Nyerőszámok
Ötös lottó: 2, 22, 36, 60, 76.
Hatos lottó: 11, 21, 22, 24, 25, 29. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.