Röviden

MN
2011. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Máris az élen
Az első két futam után az első helyen áll a címvédő és hétszeres vb-győztes Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős az olaszországi Garda-tavon zajló vitorlás repülőhollandi világbajnokságon.
A vb szombatig tart. (MN)

Williams és Renault
A Forma–1-es Williams istálló bejelentette, hogy a következő két évben a Renault motorjait és vázait használja majd. A csapat közleményében jelezte, jövőre és 2013-ban ugyanaz az erőforrás hajtja majd autóikat, mint a vb-címvédő Red Bull versenygépeit. A Williams jelenleg a brit Cosworth motorjait
használja. (MN)

Rajczi marad
Rajczi Péter továbbra is az Újpest labdarúgócsapatát erősíti. A 11-szeres válogatott támadó szerződése június 30-án lejárt, így szabadon igazolhatóvá vált, de a feleknek sikerült megállapodniuk, és Rajczi egy plusz egy évre aláírt a lila-fehérekhez. (MN)

Farrar szakasza
Az amerikai Tyler Farrar (képünkön) nyerte meg tegnap a francia kerékpáros-körverseny, a Tour de France harmadik szakaszát, az Olonne-sur-Mer és Redon közötti, 198 km-es etapot. A sprintbefutó végén a hazai közönség előtt szereplő Romain Feillu lett a második, a spanyol José Joaquin Rojas a harmadik. Az összetettben továbbra is a norvég Thor Hushovd áll az élen, de a brit David Millar vele azonos idővel a második, és az ausztrál Cadel Evans is csak egy másodperccel lemaradva a harmadik. A háromszoros Tour-győztes, címvédő spanyol Alberto Contador 1,42 perc hátránnyal a 69. a 198 fős mezőnyben. (MN)

Elhunyt Szalayné Sebők Éva
Hatvankét éves korában, hosszú, súlyos betegségben elhunyt Szalayné Sebők Éva, a XX. század legjobb magyar női röplabdázója. A 236-szoros válogatott játékos búcsúztatása július 15-én, pénteken 12.45 órakor lesz a Rákospalotai köztemetőben. A világválogatottba is meghívott Szalayné Sebők Éva itthon 13 bajnoki címet és 10 kupaaranyat szerzett, emellett olasz bajnok és kupagyőztes, BEK- és KEK-győztes, olimpiai és vb-4., Eb-2. volt, 2001-ben pedig az évszázad röplabdázójává választották Magyarországon. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.