Röviden

MN
2011. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új feljelentés Strauss-Kahn ellen
Párizs. Egy francia író- és újságírónő, Tristane Banon egy közel tíz éve történt szexuális jellegű bántalmazás miatt feljelentést tesz Dominique Strauss-Kahn, az IMF volt vezérigazgatója ellen – jelentette be tegnap David Koubbi, Banon ügyvédje. A politikus ezzel szemben rágalmazás miatt tesz feljelentést Banon ellen. (MTI)

Német korszakváltás
Berlin. Új korszak kezdődött tegnap a német hadsereg történetében az első, összesen 3419, köztük 44 női önkéntes katona fogadásával, miután július elsejei hatállyal megszüntették a legutóbb már csak hat hónapos kötelező sorkatonai szolgálatot. (MTI)

Chávez hazatért
Caracas. Hugo Chávez venezuelai elnök tegnap hajnalban visszatért Caracasba Havannából, ahol még június 10-én kellett sürgősen megműteni először – jelentette többek között a venezuelai El Universal című napilap webes felülete. (S. T.)

Őrizetbe vett fehérorosz tüntetők
Minszk. Mintegy 380 embert vettek őrizetbe a fehérorosz hatóságok az általuk betiltott tiltakozó megmozdulások során vasárnap, amelyeket a fehérorosz fővárosban, Minszkben és más városokban tartottak – közölte tegnap a Veszna (Tavasz) nevű helyi emberjogi szervezet. (MTI)

Halálhírét keltették Barack Obamának
Washington. Barack Obama amerikai elnök halálhírét terjesztették tegnap hackerek a Fox News hírcsatorna politikai blogján a Twitter közösségi portálon. Mint írták, az elnökkel két lövés végzett. A csatorna azonnal cáfolta a hírt, hozzáfűzve, hogy megtámadták a blogot. (MN)

Ismét elítélték a bukott Ben Alit
Tunisz. Az eddigi 35 éves büntetése után tizenöt és fél évre ítélték tegnap ismét távollétében Zin el-Abidin ben Ali az ellene indítottt második perben. A korábbi tunéziai elnököt fegyver- és kábítószer-birtoklásért, valamint régészeti műtárgyak jogtalan tulajdonlásáért ítélte el első fokon a tuniszi bíróság. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.